Onze werkwijze

Hoe werken de thuisescapes van Sam Travel?

Wat is een escape?

Een escaperoom (ook wel escape challenge, escape game of ontsnappingsspel genoemd) is een interactief spel op een fysieke locatie waarbij een groep mensen samen puzzels, raadsels en uitdagingen ontdekken en proberen te ontcijferen binnen een bepaalde tijd (meestal één uur). Een thuisescape is een escape beleving voor thuis. Aan de hand van een verhaal en opdrachten, ontcijfer je codes, los je puzzels op en ontrafel je geheimen. Niet op een locatie maar gewoon lekker in je eigen huis.

Hoe werkt een thuisescape van Sam Travel?

Met de thuisescapes van Sam Travel haal je een compleet spel in huis dat je samen met maximaal zes personen kunt spelen. De escapes zijn volledig thuis te spelen, het enige dat je nodig hebt is een smartphone, laptop of een tablet met WhatsApp.

Iedere thuisescape is uniek

Ieder spel is uniek, zorgvuldig vormgegeven en heeft een eigen verhaallijn. De hoofdpersonen, vader Sam en dochter Sammie zal je echter in ieder spel aantreffen. Zij gaan op reis en nemen jou als speler mee op hun avonturen. Alle spellen van Sam Travel hebben namelijk reizen als gemeenschappelijk thema. Wij inspireren en verbinden mensen door ze plezier en gezelligheid te bieden met onze thuisescape spellen, om zo samen mooie herinneringen te maken. Samen op reis zonder te reizen.

Waarom reizen?

Reizen zijn leuk, maar helaas kunnen we niet het hele jaar door op vakantie. Met de thuisescapes van Sam Travel haal je de vakantie naar je eigen huis. Samen herinneringen maken terwijl je gezellig een spel speelt, of als voorpret voor een toekomstige vakantie die staat gepland. Maar ook om oude vakantieherinneringen op te halen en na te genieten van je laatste reis.

Uitdagend, leuk en geen tijdslimiet

De thuisescapes van Sam Travel zijn avontuurlijk, leuk en gezellig. Spannend maar nooit eng of duister. Je hoeft niet binnen één uur klaar te zijn, de escapes zijn goed voor ongeveer anderhalf tot tweeënhalf uur spelplezier en zijn dus avondvullend. Vanwege de diversiteit aan opdrachten bieden onze escapespellen voor iedere speler een leuke en passende uitdaging.

Waarom zijn onze escapes voor thuis eenmalig te spelen?

Omdat ieder verhaal uniek is en er altijd één oplossing is, zijn onze thuisescapes eenmalig te spelen. Bij iedere thuisescape moet je raadsels oplossen, puzzels en codes ontcijferen om zo bij de oplossing te komen. Als je de puzzels en de eindbestemming eenmaal weet is het niet spannend meer om het spel te spelen. Bovendien schrijf je ook op de kaarten, moet je misschien knippen en plakken of iets tekenen. Vandaar dat je onze thuisescapes maar één keer kunt spelen.