Nevada

In al onze thuisescapes is reizen het thema en spelen de karakters Sam en Sammie een grote rol. Deze vader en dochter reizen met hun camper de hele wereld over en beleven leuke en uitdagende avonturen. In deze reisblog kun je meer lezen over hun belevenissen op de plekken die je ook tegenkomt in onze thuisescapes.

Blog Nevada | Sam Travel - Escapes voor thuis

Blog Nevada | Sam Travel – Escapes voor thuis

Sam en ik zijn in Las Vegas! Een plek die bij mij al heel erg lang op mijn bucket-list stond. Wat een aparte stad. Zo on-Hollands ha ha, veel bling bling, over the top en glitter en glamour. Echt super gaaf om een keer mee te maken. Sam, mijn vader vindt het helemaal te gek want dat is net een ekster, alles dat glimt, vindt hij prachtig. Bovendien is hij fan van Elvis en die zie je hier in verschillende gedaantes rondlopen. Viva Las Vegas!

We zitten in een hotel en hebben onze trouwe camper even op de parkeerplaats ondergebracht. Want tja, als je hier bent dan moet je het ook wel goed doen toch?! Een hotel midden op de strip hoe gaaf is dat. Wist je trouwens dat de Strip ook een populaire filmlocatie is van veel films zoals ‘Oceans 11′ en ’12’ en televisieseries zoals ‘Las Vegas’ en ‘CSI’. “The place to be” dus!

Vlakbij Las Vegas ligt iets waar Sam erg nieuwsgierig naar was. Area 51. Wat natuurlijk altijd in één adem wordt genoemd met buitenaards leven. Maar we hebben geen groene mannetjes gezien hoor. Trouwens we hebben heel weinig gezien want het complex, dat tegenwoordig als test- en ontwikkelingsgebied voor militaire vliegtuigen wordt gebruikt, wordt uiteraard goed en streng bewaakt en is niet toegankelijk voor publiek.

Las Vegas ligt in het zuiden van de staat Nevada en is omringt door de woestijn. Maar niet heel Nevada bestaat uit woestijn, in het oosten vind je de bekende nationale parken Sequoia, Yosemite Valley en Kings Canyon. De hoge en steile bergen liggen aan de grens met de staat Californië. In Nevada hebben we ook dat andere dat op mijn bucket-list stond gezien. Vanaf de grond zijn ze nauwelijks te zien, de toppen van de hoogste bomen ter wereld. Want in het Sequoia National Park leven de giganten der aarde, de sequoia bomen. De boomsoort behoort tot de cipressenfamilie en kan gemakkelijk zestig meter hoog groeien. Zestig meter! Als je eronder staat voel je je echt een klein kaboutertje, ik voelde mezelf bijna krimpen.

Ook zeker een bezoekje waard is de bekende Hoover Dam, deze ligt ongeveer drie kwartier rijden vanaf Las Vegas richting Grand Canyon National Park. De dam is vernoemd naar Herbert Hoover, de 31e president van de Verenigde Staten. Die trouwens tijdens de bouw van deze dam nog minister van economische zaken was. De dam is 221 meter hoog en een populaire tussenstop. Nevada is echt een bijzondere staat en zeker de moeite van een bezoek waard, wij hebben ons in ieder geval prima vermaakt.

 

Groetjes Sammie

Ook enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal en zin in wat vakantiegevoel en houd je wel van een uitdaging? Dan zijn onze thuisescapes echt iets voor jou. Lekker samen een spel spelen gewoon bij jou thuis, onze escapes voor thuis worden namelijk in een brievenbuspakketje bij je afgeleverd en zijn direct speelbaar. Het enige dat je nodig hebt is een leuk gezelschap en WhatsApp.