Blog Louisiana | Sam Travel - Escapes voor thuis

Blog Louisiana | Sam Travel – Escapes voor thuis

Reisblog Amerika

Louisiana

In al onze thuisescapes is reizen het thema en spelen de karakters Sam en Sammie een grote rol. Deze vader en dochter reizen met hun camper de hele wereld over en beleven leuke en uitdagende avonturen. In deze reisblog kun je meer lezen over hun belevenissen op de plekken die je ook tegenkomt in onze thuisescapes.

Mijn vader Sam en ik zijn dol op reizen. We hebben al duizenden kilometers afgelegd met onze kleine maar fijne camper. Deze keer zijn we in Amerika en we laten je graag mee genieten van onze avonturen.

We zijn in de staat Louisiana. Deze staat is bekend om de stad New Orleans, waar we door de wijk French Quarter struinden. Overal zie je gezellige cafés, muziekclubs en musea. Ik vond de typisch Spaanse balkonnetjes en pleintjes echt heel leuk. Ze stammen nog uit de koloniale tijd. Jackson Square is het grote centrale en het historische middelpunt van de wijk met rondom mooie oude gebouwen zoals St. Louis Cathedral, de Cabildo waar het Louisiana State Museum is gevestigd en de Presbytére, een museum over Mardi Gras (carnaval). Natuurlijk zijn we daar even naar binnen gegaan. Superleuk om even binnen te kijken.

We zijn ook in de bekende Bourbon Street geweest, waar je op elk moment van de dag livemuziek hoort. Ook hier zijn veel bars en restaurants en gelukkig ook leuke souvenirshops. We liepen door naar Frenchmen Street, net zo swingend als Bourbon Street maar wel anders. Geen neonlichten en massa’s toeristen maar vooral locals die genieten van de muziek in de vele clubs of gewoon lekker op straat. Mijn vader en ik houden van kunst, dus wilden we Royal Street niet overslaan. We genoten er van de antiekwinkels, boetiekjes en kunstgalerieën.

Een beetje cultuur kan geen kwaad tijdens de vakantie dus zijn we ook het Voodoo museum binnen gegaan. Voodoo kwam zo’n 500 jaar geleden naar Amerika samen met de Afrikaanse bevolking en nog steeds gelooft zo’n 15% van de inwoners van New Orleans in deze religie. In het piepkleine museum worden de geheimen van de rituelen rondom deze religie ontrafeld. Niet geschikt voor kleine kinderen (en eigenlijk ook niet voor mijn vader…).

Na New Orleans reisden we door naar Baton Rouge, de hoofdstad van Louisiana. De stad ligt aan de Mississippi en natuurlijk wilden we ook varen over die enorme rivier in een authentieke raderboot. Vanaf de boot zagen we oude plantages, zoals de Myrtles Plantation. Myrtles wordt ook wel ‘One of America’s Most Haunted Homes’ genoemd. Er zijn dagelijks rondleidingen en wij gingen mee met een mystery tour. Scary…! Daar krijg je wel honger van! In Baton Rouge kun je heerlijk eten, het is een van de beste ‘Foodie Cities’ van het Zuiden. Wat aan Sam niet echt besteed is, want die houdt het meest van hamburgers en frietjes. Maar ik heb genoten! Louisiana is een top bestemming!

Groetjes van Sammie

Ook enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal en zin in wat vakantiegevoel en houd je wel van een uitdaging? Dan zijn onze thuisescapes echt iets voor jou. Lekker samen een spel spelen gewoon bij jou thuis, onze escapes voor thuis worden namelijk in een brievenbuspakketje bij je afgeleverd en zijn direct speelbaar. Het enige dat je nodig hebt is een leuk gezelschap en WhatsApp.