Blog Alaska | Sam Travel - Escapes voor thuis

Blog Alaska | Sam Travel – Escapes voor thuis

Reisblog Amerika

Alaska

In al onze thuisescapes is reizen het thema en spelen de karakters Sam en Sammie een grote rol. Deze vader en dochter reizen met hun camper de hele wereld over en beleven leuke en uitdagende avonturen. In deze reisblog kun je meer lezen over hun belevenissen op de plekken die je ook tegenkomt in onze thuisescapes.

Deze keer reizen Sammie en ik door de staat Alaska; het meest noordelijke punt van Amerika. Misschien denk je direct aan sneeuw en kou, maar dat valt mee. In de zomer stijgt de temperatuur van 15 tot soms wel 25 graden. Best lekker dus! Door die hoge temperatuur smelt de sneeuw op de wandelpaden en bergwegen en kun je prima wandelen en rondtoeren. Sneeuw is er trouwens nog wel te zien hoor, op de hoogste bergtoppen van Alaska ligt altijd sneeuw. Alaska is een indrukwekkende plek. Tussen de immens grote bergen en glanzende gletsjers voel je jezelf piepklein.

Alaska is echt een must voor iedereen die van de natuur houdt. Je kijkt je ogen uit! Alaska is enorm groot: 40 keer zo groot als Nederland! In het binnenland ligt het immense Denali National Park, zo groot als half Nederland. En midden in dit geweldige park ligt de hoogste bergtop van Noord-Amerika, Mount McKinley. Hier noemen ze deze berg de Denali of The Great One. Een passende naam want hij is echt hoog met zijn 6.149 meter. Door het Denali National Park loopt slechts één weg, de 147 kilometer lange Park Road leidt je door het hele park. Drie keer raden waar wij met onze camper dwars doorheen rijden! Overal zijn wilde dieren te ontdekken en dat hebben we dan ook gedaan! Sammie zit constant met haar neus tegen het raampje van de camper en haar camera in de aanslag om elke dier dat we onderweg zien op de foto te zetten. Als we wandelen staat ze om de vijf minuten stil, speurt de omgeving af en fluistert ze tegen mij: “Sssssst, ik hoor iets!” We hebben al bruine beren gespot. Gelukkig wel vanuit de camper. Er leven hier ook grizzlyberen maar die hebben we nog niet gezien. (wat ik niet zo heel erg vind trouwens, brrr…).

Een boottocht of een cruise mag niet ontbreken! Wij hebben vanaf de boot walvissen, dolfijnen en zeeleeuwen gezien in hun natuurlijke omgeving. Vanaf het water zie je Alaska pas echt goed en hoe gaaf is het om al die dieren van dichtbij te kunnen spotten. Ik vond het echt een geweldige belevenis.

Wij hebben ervoor gekozen om in de zomer naar Alaska te gaan, maar wil je het echte Alaska meemaken, dan moet je in januari of februari gaan. Houd dan wel rekening met temperaturen die ver onder het vriespunt liggen. De laagste temperatuur ooit gemeten in Alaska is maar liefst -62 graden Celsius!

Groetjes Sam

Ook enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal en zin in wat vakantiegevoel en houd je wel van een uitdaging? Dan zijn onze thuisescapes echt iets voor jou. Lekker samen een spel spelen gewoon bij jou thuis, onze escapes voor thuis worden namelijk in een brievenbuspakketje bij je afgeleverd en zijn direct speelbaar. Het enige dat je nodig hebt is een leuk gezelschap en WhatsApp.