De Reis


welkom op Curaçao
Welkom op mijn Curaçao!, Samen met mijn man heb ik op dit heerlijke eiland gewoond en weet er alle mooie plekjes en leuke activiteiten te vinden, en die ga ik jullie allemaal laten zien en beleven!
Je hebt een all-inclusive reis geboekt van 10 dagen waarin wij jou gaan verwennen met een verblijf in onze gezellige villa met zwembad, heerlijk eten en mooie uitstapje met als absolute hoogtepunt; ZWEMMEN MET DOLFIJNEN!

eerst verzamelen op Schiphol
Op de afgesproken dag en tijd ontmoeten je je mede reisgenoten en het SAMtravel begeleidingsteam op Schiphol. Als de groep compleet is nemen we afscheid van jullie familieleden, vrienden en begeleiders die jullie naar Schiphol hebben gebracht en gaan dan met z’n allen naar het vliegtuig.


aankomst op Curaçao
Na een vlucht van 9½ uur komen jullie aan het einde van de middag, aan op Curaçao waar ik jullie zal staan op wachten. Met onze busjes zijn we in ongeveer een half uur in de Villa. Daar geef ik jullie een rondleiding en wijs je jullie kamer. Nadat de koffers zijn uitpakt en jullie een verfrissende douche hebben genomen of misschien al hebben gezwommen in ons zwembad gaan we met z’n allen lekker eten aan een lange tafel en verder kennismaken; Ik ben zo benieuwd wie jullie allemaal zijn!

sightseeing
Ik laat je de mooie plekjes van Curaçao zien, niet alles tegelijk maar elke dag een beetje. De leuke gekleurde huisjes van Curaçao, de winkeltjes en de pontjesbrug in Punda. We gaan over de hoge Julianabrug die Punda en Otrabande verbind. Ik laat je een landhuis zien en het mooie natuurschoon.

struisvogel farm
De Struisvogel Farm is gelegen in een prachtig natuurgebied op de weg naar Groot St. Joris in Santa Catharina Curaçao. Op deze farm wonen ongeveer 200 volwassen struisvogels en zo’n 200 struisvogels kuikens. De Struisvogel Farm betekent plezier voor iedereen! Je maakt kennis met de struisvogels op een leerzame manier. Bij de struisvogelfarm is ook een restaurant, daar gaan we een heerlijke omelet eten van een struisvogel ei.

naar het strand
Tijdens de vakantie gaan we naar de mooiste stranden waar je heerlijk kunt zonnen of verkoeling kan zoeken onder een boom of in het water. Wij nemen snorkel spullen mee zodat je ook onderwater kunt kijken.  We gaan onder andere naar Santa Barbara beach, Jan Thiel beach, Mambo beach en Fuikbaai

met een catamaran varen
Wij gaan ook een middag met een Catamaran varen. Eerst een tour over het Spaanse water en daarna een klein stukje de Caraïbische Zee op. We hebben voor iedereen een zwemvest en we nemen de snorkel spullen mee voor als we bij Fuikbaai aanleggen. Aan het einde van de middag gaat de BBQ aan en eten we lekkere kipsaté. Daarna varen we weer terug naar Jan Thiel beach waar de catamaran tocht begonnen is.

zwemmen met dolfijnen
Eindelijk is het dan zover; we gaan zwemmen met dolfijnen!! Joepieee. We gaan naar Seaquarium waar de dolfijnen zijn. Samen met de dolfijnen instructrices van de Dolphin Academy zwem en speel je met de dolfijnen. Seaquarium heeft nog veel meer mooie vissen, die gaan we ook allemaal zien nadat we klaar zijn met het zwemmen met de dolfijnen.

muziek
Wat is vakantie zonder muziek, die mag natuurlijk niet ontbreken! We nodige een dj uit die komt draaien en we nodigen ook een gitarist uit om samen muziek mee te maken en mee te zingen. Let’s Party!

lekker eten!
Wat gaan wel allemaal eten zal je je afvragen. Ik ben een Bourgondiër, ik hou dus van lekker eten, en dat gaan we doen ook! We hebben elke dag een feestelijk ontbijt, er worden pannenkoeken gebakken, soms eten we aan een lange tafel op de porch, soms gezellig aan kleine tafeltjes rondom het zwembad. We eten op het strand en een keer op de boot. We gaan lekker BBQ’n en ook samen pizza’s bakken. Echt teveel om op te noemen maar het zal jullie zeker smaken


vrijblijvend reserveren
Ga naar samtravel.nl/reserveren om vrijblijvend te reserveren.

nog iets over Curaçao
Curaçao is een eiland in de Caraïbische Zee gelegen op 9½ uur vliegen vanaf Amsterdam. Er heerst er een warm en zonnig klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27°. Er waait een vrijwel constante passaatwind uit het oosten wat voor een heerlijke verkoeling zorgt. Het eiland Curaçao ligt in de Tropen, slechts 12° boven de evenaar maar buiten het Orkaan-gebied. Het regenseizoen, althans wat daar voor doorgaat, is van oktober tot februari en wordt gekenmerkt door korte, meest nachtelijke regenbuien, waarna de zon het weer overneemt overdag.