informatiewie komt er bij Saskia logeren;
De vakanties van SAMtravel op Curaçao bij Saskia, zijn bedoeld voor mensen met een beperking die met professionele ondersteuning zelfstandig zijn en met een groep op vakantie kunnen gaan. Er kunnen mensen met verschillende soorten beperkingen (indicaties) mee. Zoals mensen met een verstandelijke beperking, met het syndroom van down, met autisme, met ADHD, met niet aangeboren hersenletsel, beginnende dementie enz. Onze reis en accommodatie is ook geschikt voor mensen met genoemde aandoening die voortbewegen met behulp van een kruk, stok of rollator.


ik wil een vakantie boeken, hoe doe ik dat?
Je kan een vakantie boeken via de knop “reserveren”op deze website middels het invullen van het reserveringsformulier. Na ontvangst van dit formulier wordt er binnen 24 contact met je (of met de ouder, begeleider, voogd, bewindvoerder) opgenomen en wordt de aanmelding besproken. Een goed en compleet beeld van de toekomstige gast zorgt er voor dat hij of zij in een passende groep terecht komt en ook de juiste begeleiding krijgt. Daartoe houdt Saskia een intake gesprek, desgewenst komt Saskia daarvoor bij u op bezoek.


de intake
Om in de begeleidingsbehoefte van iedere gast te kunnen voorzien alsook een in te kunnen schatten bij welke groep met mede gasten hij of zij het best past, hebben wij een intakegesprek met de toekomstige gast en zijn of haar ouder,bewindvoerder en of begeleider. Naast de afstemming van de juiste begeleiding en de groep zouden wij ook graag willen weten hoe wij hem of haar het beste kunnen benaderen, wat is zijn of haar lievelingsgerecht en of er een bepaald dieet gevolgd moet worden. Ook zouden wij willen weten of hij of zij bijvoorbeeld een zwemdiploma heeft of medicijnen gebruikt. In overleg met u zullen we besluiten of het intake gesprek telefonisch of met een bezoek wordt opgemaakt.


hoe worden de groepen samengesteld?
Nadat wij een aanmelding voor een gast hebben ontvangen nemen wij contact op met de toekomstige gast en zijn of haar ouder, bewindvoerder en of begeleider voor een intake gesprek. Met alle kennis die wij verzamelen en ervaring die wij hebben stellen wij een groep van 12 tot 16 gasten, en de daarop afgestemde professionele begeleiders, met zorg samen. Daarbij is maar een ding van belang; iedere gast moet een onvergetelijke vakantie krijgen.  Bij de groepssamenstelling letten wij onder andere op leeftijd, de mate en soort van de beperking en de interesses.


All-inclusive
All-inclusive = all inclusive! Wie bij ons een reis boekt hoeft alleen zakgeld mee te nemen voor het kopen van een souvenirtjes. Verder is alles betaald; de vliegreis, de accommodatie, de begeleiding, eten, drinken, reisverzekering en alle activiteiten en uitstapjes.


wanneer moet ik betalen?
Nadat je je hebt ingeschreven via “reserveren”, en het intake gesprek is geweest wordt reservering omgezet naar een boeking, Je ontvangt dan een boekingsbevestiging met daarbij een factuur. Deze factuur dient in twee termijnen van elk 50% te worden voldaan; de 1e termijn 14 dagen na ontvangst van onze factuur en de 2e termijn 8 weken voor vertrekdatum. Mocht uw boeking binnen 8 weken voor vertrek plaatsvinden, dan dient de totale reissom te worden voldaan, Je ontvangt in dat geval maar één factuur.


moet ik nog iets extra betalen?
Nee, je hoeft niets extra voor te betalen. De reissom is All-Inclusive, dus inclusief overnachtingen, excursies (entree- en toegangsbewijzen), het reizen op Curaçao, alle maaltijden, uit eten en alle consumpties. Als er al zakgeld meegenomen wordt kan dat gebruikt worden bijvoorbeeld om een souvenirtje te kopen.

moet ik nog een reis- en annuleringsverzekering afsluiten?
Wij hebben al een standaard reisverzekering voor je afgesloten, de polisvoorwaarden daarvan worden je toegezonden. Daarnaast raden wij je wel aan om zelf een annulerings-verzekering af te sluiten.


wanneer ontvang ik mijn reisdocumenten?
Ongeveer 3 weken voor de vakantie, of zodra de volledige informatie bij ons bekend is, ontvangt je alle documenten. Bij vertrek moet je wel  in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Omdat het een vliegreis betreft kan het zijn dat drie weken voor vertrek de tijden nog niet bekend zijn en of wijzigen.

wat mag ik meenemen aan bagage?
Binnen de voorwaarden van het vliegticket kan bagage meegenomen worden. Neem daarom bij voorkeur één koffer of reistas mee van maximaal 20 kg. Daarnaast mag ook één handbagage meegenomen worden. Laat je goed informeren wat je wel en niet mag meenemen, dat geldt zowel voor de heen als de terugreis. Check bijvoorbeeld: https://www.schiphol.nl/nl/pagina/bagageregels/

hoelang van te voren moet ik aanwezig zijn op Schiphol?
Minimaal drie uur voor vertrek verzamelen we op een nader af te spreken plaats af op Schiphol. Daar staan waar onze begeleiders de vakantiegangers op te wachten. Als je onverhoopt vertraging oploopt met je reis naar Schiphol neem dan zo spoedig mogelijk contact op met onze reisbegeleiders via het contactnummer. Mocht het vliegtuig vertraging hebben opgelopen dan melden wij je dat zo snel als mogelijk om een nieuwe verzameltijd af te spreken. U kunt natuurlijk ook zelf het actuele vluchtschema in de gaten houden.


paspoort?
Om naar Curaçao te reizen is een geldig paspoort nodig, Reizen met een ID kaart naar Curaçao is niet toegestaan.


embarkation card
Bij aankomst op Curaçao dienen alle buitenlandse bezoekers, om door de immigratie te komen, een volledig ingevulde ED-kaart bij zich te hebben. Tot dusver is de ED-kaart op vluchten naar Curaçao verkrijgbaar. Ook kan je desgewenst, alvorens op het vliegtuig te stappen, de ED-kaart op uw gemak online invullen (wij kunnen je daarbij helpen). De invoering van deze Online ED-kaart, die gekoppeld zal zijn aan het beveiligde Border Management System van de Curaçaose Immigratiedienst, zal de wachttijd bij de immigratiebalie aanzienlijk verkorten. Zodra u uw vlucht hebt geboekt, kunt u de kaart invullen. Dat moet minstens vóór vertrek naar Curaçao gebeuren. Wanneer alle verplichte velden ingevuld zijn, drukt je op Save om uw kaart te verzenden. Daarna ontvang je daarvan per email een ontvangstbevestiging. Print deze bevestiging uit en neem die mee.


wat te doen met medicijnen?
Sommige medicijnen vallen onder de Opiumwet en zijn daardoor streng verboden in het buitenland. Dit geldt bijvoorbeeld voor slaap- en kalmeringsmiddelen (o.a. Valium en Seresta), sterke pijnstillers (o.a. Morfine), ADHD-medicijnen (o.a.